Topáz splitter karkötő

2.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: TSK
Elérhetőség: 8 db raktáron

Topáz jelentése, név származása: A topáz nevét a Vörös-tengerben lévő szigetről kapta, melynek ősi neve "Topazos".

Itt zöld ásványt találtak, feltehetően periodotot (olivint).

Egy másik elképzelés alapján a neve a szanszkrit "topas" = láng, tűz szóból származik.

Topáz ásvány jellemzői:

A topáz a szilikát ásványok közé tartozik. Kristályai oszlopos, táblás, szemcsés alakúak. Nagyfokú keménysége miatt, nagyon kedvelt drágakő. Széles színválasztéka van.

A szennyeződés mentes topáz színtelen és átlátszó. A színes topázok színét mindig valamilyen szennyeződés okozza (pl: vas, króm, vanádium). Leggyakoribb színe a sárga, de van világoskék, barna, piros, rózsaszín, narancs, lila és zöld topáz is. Színe hevítéskor megváltozik. Tökéletesen hasad ezért, nagyon óvatosan szabad vágni, csiszolni. Nagyon fontos, hogy ütésektől meg kell védeni.

Az egyiptomiak úgy gondolták, hogy amulettként használva megvédi őket a sérülésektől. A görögök úgy hitték, hogy vészhelyzetben viselőjét láthatatlanná varázsolja. A rómaiak látásjavításában bíztak. Azt is állították róla, hogy színe megváltozik mérgezett étel vagy ital jelenlétében, ezért sokszor serlegek díszítésére használták.

BÁNYÁSSZÁK: Brazília, Mexikó, Oroszország, Sri Lanka, USA

Csökkenti a haragot, Depressziót megszünteti, Javítja a koncentráció képességet, Optimizmust növeli, Segít a meditációban, Segíti a félelem legyőzését Topáz állatöv jegye: Mérleg, Nyilas, Oroszlán, Szűz, Vízöntő 

Paraméterek

GUMIS VÁLTOZAT