Tudástár

Theta: Az emberi elmének 5 különböző agyhulláma van: alfa, béta, théta, gamma, delta. Ezek folyamatos mozgásban vannak, mert az agy valamennyi hullámtartományban frekvenciát hoz létre. Theta állapotban az agyhullámok a másodpercenként 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak. Ez az ellazulás nagyon mély állapota. A theta agyhullámokat tekinthetjük tudatalattinak is, hiszen ezek irányítják az elménk tudatos és tudattalan tartalmai közötti területet. Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzéseket, és többek között ezek felelnek a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért és a viselkedésünkért.

Healing: angol szó, magyarra fordítva gyógyulást, gyógyítást jelent. A ThetaHealing a mély ellazulás állapotában fellépő théta-agyhullámokkal dolgozik. Ebben a tudatállapotban agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ugyanakkor hozzáférünk tudattalan hiedelmeinkhez és félelmeinkhez, és felül is írhatjuk azokat.

Ki miben hisz: Teremtő, Isten, Buddha, Angyal(ok), Univerzum, Tiszta tudatosság,Sors, Forrás Energia, Feltétel Nélküli Szeretet, Gondviselés, Kvantummező. Valójában mindegy hogyan nevezed, Istennek sok neve van, ám valamennyien a mindenséget teremtő energiához vezető áramlat részei vagyunk.

Karma: Mit visz magával a lélek, amikor elhagyja a földi létet? Nem pénzt, hanem a tudást és a karmáját. Az emberiség célja a tudásszerzés. A karma törvénye szerint, az a gondolkodásmód, amit hozunk magunkkal ebbe az életbe, a karmánk. A karmánkat egyik életről gördítjük a másikra, viszont minél magasabb a tudatos rezgésünk, annál hamarabb jön vissza a karmánk. Sokan tapasztalják mostanában az azonnali karmát. Ez azt jelent, hogy bárki bármit cselekszik, az azonnal vissza is hat rá. Ez maga a fejlődés, a lélek nem engedi, hogy a karmikus adósságok felhalmozódjanak.

Delta agyhullám: A delta állapot a tudatunk tudattalan tudat feletti része. Ezek a hullámok az agy jobb féltekéjében keletkeznek. A frekvencia az agyban ekkor 0,1-4 Hz. A mély alvás állapota ez, ebben működik az immunrendszer és összességében pozitív hatással van a személy fizikai egészére. Ez a meditáció legmélyebb szintje, a nem gondolkodás párosítható hozzá. Két öregedésgátló hormon is termelődik a delta agyhullámoknak köszönhetően. (DHEA és a melatonin) Valamint ezek az agyhullámok segítenek gátolni a cortisol termelést, így lehetővé válik az öregedési folyamat lassítása.

Erények: Tolerancia, Elfogadás, Kegyelem, Megbocsátás, Jóindulat, Együttérzés, Kedvesség, Türelem, Kötelességtudat, Lojalitás, Bátorság, Nemeslelkűség, Tiszta szív, Mértékletesség, Hála, Állhatatosság, Bizalom, Odaadás. Az erényeknek két fő akadálya van, az ego és az állandó kritika. Az erények képesek abban is segíteni, hogy képességeket fejlessz ki magadban.

Törvények: Az Univerzumunkat, a Naprendszerünket, a Földet és valójában minket is törvények irányítanak. Pl: gravitáció, idő, mágnesesség, elektromosság, igazság, vonzás törvénye. Az igazság törvénye alatt van a mozgás, a szabad akarat és a gondolat törvénye. A mozgás törvénye alatt van a sebesség, ok-okozat törvénye ( a karma ), a bölcsesség, a cselekvés és a tanúvá válás törvénye. Az együttérzés alatt van a dimenziók törvénye, a tiszta szándék, a türelem, az érzelmek törvénye.

Source Memory Healing: jelentése Forrás Emlék Gyógyítás. Tapasztalásainknak lehetnek fájdalmas, szomorú és örömteli lenyomatai a lelkünkben, DNS-ünkben. A mélyebben tisztítandó érzések, csomagok azok az emlékek, amelyek intenzív érzelmi töltéssel bírnak. Ezek a lenyomatok forrás emlékként, folyton, újra és újra emlékeztetnek minket mind arra az érzésre, ami akkor történt.

Tudat: A tudatos elme a szövegszerkesztőhöz hasonlít és a napi szintű működésünkre vonatkozóan hoz döntéseket. Bizonyos feladatok végrehajtásához programokat küld a tudatalattinak, követi ezek végrehajtását, majd eldönti, szükség van-e további lépésekre. Bármilyen változtatással kapcsolatos döntés először a tudatos elmében jön létre. Becslések szerint a tudatos működés az elme kapacitásának mindössze 12 százalékát teszi ki.

Tudatalatti: Minden embernek van tudatalattija, mely minden élőlénynek a merevlemeze, azaz a programok széles tárházának a helye, amely reakciók tömkelegét indítja útjára. Itt raktározódnak el érzelmeink, szokásaink, tulajdonságaink, bizonyos emlékeink és irányítja az automatikus testi funkcióinkat. Tudatalattink állandóan figyel, folyamatosan éber. Becslések szerint az elme 88 százalékát a tudatalatti teszi ki. Sokak tudatalattijában túltengnek a negatív érzések, hatások, emlékek. Ezek az emberek boldogtalanok, negatív motivációk irányítják őket, ezért sokszor nem képesek logikus gondolkodásra.

Programok: Egy program a javunkra és a kárunkra is válhat, attól függően, hogy mi a tartalma és hogyan reagálunk. Sokan olyan rejtett programok hatása alatt élik az életüket, amelyekkel nem boldogulnak. Lehet, hogy éveken keresztül nagyon sikeresek, aztán hirtelen elveszítenek mindent, vagy hirtelen tönkreteszik magukat. Nem tudják, hogy gyermekkoruk óta létező programok futnak a tudatalattijukban, csak arra várva, hogy valósággá válhassanak.

Feltétel nélküli szeretet: Lényege, hogy a fókuszod olyan dolgokra irányítod, amiket Te személy szerint preferálsz. Olyan dolgot keresel a jelenben, ami boldogsággal, örömmel tölthet el. Ezáltal javul a hangulatod, a kedved és megemelkedik a rezgésszámod.

A feltétel nélküli szeretet lényege nem az, hogy fogsz egy nem kívánatos dolgot és megpróbálod megszeretni. Senki sem kívánja, hogy kedvelj olyan dolgokat és helyzeteket, amiket nem akarsz, senki nem kér, hogy a feltétel nélküli szeretet nevében vedd rá magad valami olyan dolog elfogadására, amit amúgy nem szeretnél.

Szabad akarat: A szabad akarat hite, hogy az emberi lényeknek lehetősége van változtatni, változni, választani. Létezésünk során lehetőségünk nyílik, hogy a saját ösvényünkön haladjunk, megtaláljuk a legjobb utat számunkra. A szabad akarat az Univerzum törvényeinek fontos alkotó eleme, ami az isteni képességekre, a dolgok nagyobb rendjébe tartozó egyénekre, sőt a testet irányító agyra is egyetemlegesen vonatkozik. Azonban még a legjobb szándékkal küldött isteni gondolatformák is hatástalanok maradnak mindaddig, amíg az egyén tudatosan el nem fogadja őket.

Aura: Az aura egy energiamező, mely körbe öleli a fizikai testet, körülbelül két méter szélességben. Az aura testi-lelki egészségünkkel szoros kapcsolatban áll, Folyamatosan változik különböző érzelmek és gondolatok, illetve fizikai életmód hatására. Csak annak egészséges az aurája, aki szereti önmagát. A negatív gondolkodás és a stressz esetén sok energiát veszítünk és ettől auránk sötét színűvé válik. Auránkat erősíthetjük, ha sokat tartózkodunk a természetben, vízparton, ahol a napnak a gyógyító fénye egyszerűen kiszippantja belőlünk a negatív gondolatokat. Ha fáradtnak, lehangoltnak érezzük magunkat, mindenképpen tartózkodjunk tehát minél több időt a természet és a fák közelében, és kerüljük el a ránk negatív hatást gyakorló emberek társaságát.

Csakra: Energia kerekek, örvények folyamatos rezgéssel. A finomtestben elhelyezkedő csakrák száma 7, áthatják a fizikai testet is, működésük nemcsak szellemi, lelki fejlődésünket, de testi egészségünket is befolyásolják. Ha valamelyik csakránk nem megfelelően működik vagy teljesen blokkolt, különböző testi, lelki betegségek, elváltozások alakulhatnak ki. A csakrákat lótuszoknak is nevezik, mert fejlődésük során éppúgy nyílnak ki a különböző tudatossági szinteteken, mint a mocsárban élő lótuszvirág.

7 csakra:

Gyökér: A gyökércsakra a gerincoszlop alsó végénél, a farkcsont alatt a gátnál helyezkedik el, és lefelé nyílik, ezzel nem csak a többi csakra, hanem spirituális fejlődésünk alapját is képezve. A föld elemhez kapcsolódik és minden szilárd, világi dologhoz, így a fizikai, anyagi szükségletek központja. A bizalom és biztonság érzéseiért, fizikai erőnlétünkért és vitalitásunkért felelős. Funkciója a túlélés és a Földből jövő energiák felvétele, a földelés. Színe: vörös

Szakrális: A nemi, más néven szakrális csakra, körülbelül 3 cm-re a gyökércsakrától, a nemi szervek és köldök között félúton található. Ahogy elnevezése is utal rá, nemi fejlődésünk, valamint az ellenkező nemmel való kapcsolatunk helyes értelmezése a fő funkciója. Az érzelmek, a szexualitás, kreativitás, lelkesedés központja. E csakra eleme a víz, így testünk minden folyadékkal kapcsolatos funkciói, összetevői hozzá társíthatók, mint pl. vérkeringés, folyadékürítés, nemi váladékok. Színe: narancs

Napfonat: A köldökcsakra a has közepén, a köldök mögött helyezkedik el, ezért ˝köldökközpontnak˝ is hívják. Fizikai egészségünk, emésztésünk szempontjából a legfontosabb energiaközpontunk. Itt lakoznak az empátiának nevezett lelki érzetek és a zsigeri érzések. Az erő, akarat, önbecsülés, önbizalom, önazonosság és a személyes erő „drágaköveinek” városa. Színe: sárga

Szívcsakra: A szívcsakra a mellkas közepén, a szív magasságában helyezkedik el. Ez a csakrarendszer középpontja, ezáltal spirituális középpontunk is, ahol egyesülnek a lentről, illetve fentről felvett energiák. A szívcsakra a szeretet székhelye, érzelmi szintünk kiegyensúlyozója, feladata az érzelmi szintek irányítása, egyensúlyban tartása. Színe: zöld

Torokcsakra: A torokcsakra a nyakon, a gége előtt található. Ez a központja a hangon, rezgésen, önkifejezésen alapuló kommunikációnak, annak az összekötő erőnek, mely nélkül az élet elképzelhetetlen lenne. Alap témája az isteni információk közlése, problémák és gátlások legyőzése, őszinteség, beszédkészség. Színe: ragyogó kék

Homlokcsakra vagy harmadik szem: az orrnyereg fölött, a homlok középpontján található. A hatodik csakra a lélek színhelye, itt érjük el az Isteni Tudathoz vezető hidat. Segítségével tudunk elmélyülni a meditációban, kapcsolatot teremteni a spirituális lényekkel valamint a magasabb ˝Én˝-nel. Ehhez a csakrához tartozik a felelősségvállalás, tudatosság, tisztánlátás, a hit, a megértés és a valóság elemzése, a tanulás, a szellemi energia, szellemi gyógyítás, holisztikus módszerek. Színe: indigókék

Koronacsakra: más néven fejtetőcsakra/próféta csakra a fejtető közepén, a kutacs mögött helyezkedik el, és felfelé nyílik. A koronacsakra folyamatos kapcsolatban tart minket a külső világegyetemmel és a finom lelki energiával. A Teremtés teljességéhez kapcsolódik. Ez a csakra az egyetemes energia és a mindenség Teremtője iránt tesz nyitottá minket. A ThetaHealing Technikával a koronacsakrán át dolgozunk. Színe: ibolyaszíntől egészen a fehérig lehet.

8-as csakra: az Isteni szeretet, a tudatos együttérzés, a könyörület, a kedvesség és a szellem önzetlenségének energiaközpontja. Itt tárolódnak a karmikus történetek, az összes élet energiája. Az első tudatossági csakra a nyolcas. A meditáció gyakorlásával elkezdjük megérteni az isteni célunkat, mélyebb értelem és megtapasztalás születik, hogy KI VAGYOK ÉN? A 8-as csakra a kapu ahhoz az ÖSVÉNYHEZ, amelye elvezet ahhoz, hogy meglásd ki is vagy Te?